Opleidingscheques


Voor heel wat opleidingen kan je betalen met opleidingscheques.

Check op onderstaande link of je recht hebt op opleidingscheques

Als cursist ben je zelf verantwoordelijk voor het rechtmatig indienen van opleidingscheques. Dien je opleidingscheques in terwijl je hier geen recht op hebt dan kan de school niet aansprakelijk worden gesteld.

http://www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml#recht

Bestel voor het gehele bedrag opleidingscheques en betaal slechts de helft !
Wat kan je betalen met je opleidingscheques:

 • Cursusgeld
 • Cursusmateriaal

De actuele lijst met erkende opleidingen vind je op de website van de VDAB.

Bestel nu al je opleidingscheques!
Het duurt ongeveer 3 weken voor je de opleidingscheques thuis krijgt. Je kan dan onmiddellijk bij inschrijving met je cheques betalen.

Informatie en bestellingen op het nummer 0800 30 700 of via www.vdab.be/opleidingscheques.

Wat is betaald educatief verlof ?


Als werknemer kun je extra verlofuren krijgen voor opleidingen of cursussen die je in je vrije tijd volgt. Wanneer de lesuren samenvallen met je werkuren, kun je die extra verlofuren gebruiken om de lessen ook effectief bij te wonen. Als cursist word je gewoon doorbetaald en de werkgever krijgt die kosten vergoed door de overheid.

Meer informatie alsook de regelgeving over het ‘betaald educatief verlof’ vind je op de website van het federaal ministerie van Tewerkstelling en Arbeid.

 

Download hier de lijst van de opleidingen die in aanmerking komen voor educatief verlof


Hoe schrijf ik in?


 


IN HET SECRETARIAAT

 

In onze lokale secretariaten helpen onze medewerkers je graag verder.

Je kan niet telefonisch reserveren of inschrijven.

Hier vind je onze openingsuren en locaties.

 

Welke documenten breng je mee bij inschrijving?

 • Je identiteitskaart, paspoort of bewijs wettig verblijf
 • Eventueel eerder behaalde certificaten. (indien behaald in een ander centrum)
 • Indien je recht denkt te hebben op een (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld, de bewijsstukken
 • Cash geld, bankkaart (opgelet: enkel Belgische bankkaarten worden aanvaard) of opleidingscheques om je betaling in orde te brengen

 

 

 

VIA DE WEBSITE - ONLINE

 

Voor welke cursussen kan je online inschrijven?

Je kan voor alle cursussen online inschrijven, met uitzondering van NT2 en lassen.

 

Hoe schrijf je in online?

Ga naar webpagina met de opleiding van je keuze. Naast de details van elke opleiding vind je de knop "Online inschrijven".

 • Kies de betaalmethode
 • Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling hebben ontvangen
 • Je krijgt een bevestigingsmail met alle praktische info. Deze neem je mee naar de eerste les

Welke gegevens – documenten heb je nodig? 

 • Als erkend centrum voor volwassenenonderwijs zijn wij bij wet verplicht je identiteitsgegevens op te vragen. Daarom hou je voor de online inschrijving best je rijksregisternummer bij de hand.

 • We mogen je bij wet enkel inschrijven als je over de Belgische nationaliteit beschikt, of als je voldoet aan de bepalingen van het wettig verblijf. Klik hier voor meer informatie hierover. Twijfel je? Kom dan langs op het secretariaat. Breng de eerste les een kopie van je identiteitskaart/paspoort/wettig verblijf mee. Zolang we dit document niet hebben ben je niet ingeschreven.

Heb je recht op vermindering of vrijstelling van inschrijvingsgeld? 

 • Indien je recht denkt te hebben op een (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld betaal je eerst het volledige bedrag. Na het binnenbrengen van de bewijsstukken wordt het geld teruggestort op je rekening. We raden je echter aan om rechtstreeks naar het secretariaat te komen met je documenten en daar in te schrijven. Zo geniet je onmiddellijk van het verminderd tarief.
 • Indien je voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van opleidingscheques betaal je eerst het volledige bedrag. Na het binnenbrengen van de opleidingscheques wordt het geld teruggestort op je rekening. We raden je echter aan om rechtstreeks naar het secretariaat te komen met je opleidingscheques waar je deze meteen kan gebruiken om te betalen.

Heb je elders al cursus gevolgd of voorkennis? 

 • Als je inschrijft in een module waar voorkennis vereist is, zal je enkel worden toegelaten indien we in de Leer-en Ervaringsbewijzen Databank (LED) jouw voorkennisbewijs terugvinden. Zo niet, dan zal je gevraagd worden om tijdens de eerste les een toelatingsproef of een niveautest af te leggen.

Belangrijk!!!

 • Je inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige bedrag op het rekeningnummer van CVO ISBO. Je ontvangt na je online inschrijving een bevestigingsmail. Je kunt betalen met je bankkaart (als er een bancontact/mister cash-logo op staat of Ideal). Je betaalt het volledige bedrag. Als je daarna opleidingscheques of een geldig attest voor (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld indient op het secretariaat, betalen we je het juiste bedrag terug. Op onze secretariaten kan je betalen met cash, bancontact, Maestro-kaart of opleidingscheques. Bij jouw online inschrijving verklaar je je akkoord met het centrumreglement en het evaluatiereglement van CVO ISBO.
 • Opgelet! Inschrijvingen en betalingen tussen 5 juli en 16 augustus worden pas verwerkt vanaf 17 augustus, dit wegens zomersluiting van het centrum.

Welke documenten breng je mee bij inschrijving?

 • Je identiteitskaart, paspoort of bewijs wettig verblijf
 • Eventueel eerder behaalde certificaten. (indien behaald in een ander centrum)
 • Indien je recht denkt te hebben op een (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld de bewijsstukken hiervoor
 • Cash geld, bankkaart (enkel Belgische Bancontact) of opleidingscheques om je betaling in orde te brengen.

Is er nog plaats?

Per opleiding kan je op de website zien of er nog plaats is. Als de opleiding van je keuze volzet is of momenteel niet plaatsvindt, kan je je gegevens achterlaten.

 

Zodra deze opleiding opnieuw georganiseerd wordt, brengen we jou op de hoogte. Je kan je ook op de wachtlijst plaatsen door te klikken op 'wachtlijst' bij de module en campus van je keuze.

Wij nemen (meestal telefonisch) contact met je op als er een plaats vrijkomt in de module van je keuze of we met een extra groep kunnen starten.


 

 

 


KMO-portefeuille


 

De opleidingen van ons CVO komen in aanmerking voor een subsidie via de Kmo-portefeuille. Een kmo of beoefenaar van een vrij beroep kan deze subsidie aanvragen via  http://www.vlaio.be/artikel/kmo-portefeuille-voor-ondernemers. Het erkenningsnummer van ons centrum is DV.0101311


Loopbaandienstverlening


Ben je al enkele jaren aan het werk en wil je je loopbaan wat nader onder de loep nemen? De overheid heeft verschillende centra erkend voor loopbaandienstverlening: daar kun je als werknemer terecht voor een onafhankelijk advies over je (levens)loopbaan door een deskundige. De begeleiding verloopt in een aantal fases zoals intake, zelfanalyse en persoonlijk actieplan. Dit kan resulteren in herscholing, in verandering van job of werkgever of in kleine aanpassingen aan je huidige job.

Personen uit een kansengroep (kort- en middengeschoolden, oudere werknemers, mensen met een arbeidshandicap,…) betalen maximaal 25 euro, anderen betalen maximaal 150 euro. Je kunt de begeleiding ook betalen met opleidingscheques voor werknemers.


Wanneer starten de lessen?


De meeste modules starten de eerste week van september en de derde week van januari.

Voor een aantal modules starten de lessen echter ook nog op andere momenten.

Kijk dus best bij de gekozen module naar de begindatum.


Vrijstelling van inschrijvingsgeld


In sommige gevallen heb je recht op een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld.

Alle informatie is na te lezen op deze website.

Indien je denkt in aanmerking te komen voor een vrijstelling, gelieve dan een geldig vrijstellingsattest mee te brengen (maximum één maand oud op het moment van inschrijving).

Voor het VDAB-attest hoef je niet naar een werkwinkel te gaan. Het attest staat op de VDAB-site automatisch klaar in “Mijn loopbaan” indien je voldoet aan de voorwaarden.
Je vindt de link ‘Aanvraag CVO-attest’ op de startpagina van ‘Mijn loopbaan’(http://vdab.be/mijnloopbaan) en je kan daar een deels ingevuld attest printen. Je vult enkel nog aan met de naam van de opleiding en ondertekent het attest.


Vrijstelling van beschikbaarheid


Uitkeringsgerechtigde werkzoekenden die een vrijstelling van beschikbaarheid wensen voor het volgen van een studie, opleiding

of stage, kunnen een aanvraag indienen bij de VDAB. Alle informatie hierover vind je op www.vdab.be/vrijstellingen.


Wat zijn de openingsuren?


De openingsuren van ISBO vind je op deze pagina.


Website door: AppGroup.be

Legal, privacy en copyright