Hoe schrijf ik in?


 


OP HET SECRETARIAAT

 

Op onze lokale secretariaten helpen onze medewerkers je graag verder.

Je kan niet telefonisch of per mail reserveren of inschrijven.

Hier vind je onze openingsuren en locaties.

 

 

 

VIA DE WEBSITE - ONLINE

 

Voor welke cursussen kan je online inschrijven?

Je kan voor alle cursussen online inschrijven, met uitzondering van NT2.

 

  

Welke gegevens – documenten heb je nodig? 

 • Als erkend centrum voor volwassenenonderwijs zijn wij bij wet verplicht je identiteitsgegevens op te vragen. Daarom hou je voor de online inschrijving best je rijksregisternummer bij de hand.

 • We mogen je bij wet enkel inschrijven als je over de Belgische nationaliteit beschikt, of als je voldoet aan de bepalingen van het wettig verblijf. Klik hier voor meer informatie hierover. Twijfel je? Kom dan langs op het secretariaat. Breng de eerste les een kopie van je identiteitskaart/paspoort/wettig verblijf mee. Zolang we dit document niet hebben ben je niet ingeschreven.

Heb je recht op vermindering of vrijstelling van inschrijvingsgeld? 

 • Indien je recht denkt te hebben op een (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld betaal je eerst het volledige bedrag. Na het binnenbrengen van de bewijsstukken wordt het geld teruggestort op je rekening. We raden je echter aan om rechtstreeks naar het secretariaat te komen met je documenten en daar in te schrijven. Zo geniet je onmiddellijk van het verminderd tarief.
 • Indien je voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van opleidingscheques betaal je eerst het volledige bedrag. Na het binnenbrengen van de opleidingscheques wordt het geld teruggestort op je rekening. We raden je echter aan om rechtstreeks naar het secretariaat te komen met je opleidingscheques waar je deze meteen kan gebruiken om te betalen.

Heb je elders al cursus gevolgd of voorkennis? 

 • Als je inschrijft in een module waar voorkennis vereist is, zal je enkel worden toegelaten indien we in de Leer-en Ervaringsbewijzen Databank (LED) jouw voorkennisbewijs terugvinden. Zo niet, dan zal je gevraagd worden om tijdens de eerste les een toelatingsproef of een niveautest af te leggen.

Belangrijk!!!

 • Je inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige bedrag op het rekeningnummer van CVO ISBO. Je ontvangt na je online inschrijving een bevestigingsmail. Je kunt betalen met je bankkaart (als er een bancontact/mister cash-logo op staat of Ideal). Je betaalt het volledige bedrag. Als je daarna opleidingscheques of een geldig attest voor (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld indient op het secretariaat, betalen we je het juiste bedrag terug. Op onze secretariaten kan je betalen met cash, bancontact, Maestro-kaart of opleidingscheques. Bij jouw online inschrijving verklaar je je akkoord met het centrumreglement en het evaluatiereglement van CVO ISBO.
 • Opgelet! Inschrijvingen en betalingen tussen 5 juli en 16 augustus worden pas verwerkt vanaf 17 augustus, dit wegens zomersluiting van het centrum.

Welke documenten breng je mee bij inschrijving?

 • Je identiteitskaart, paspoort of bewijs wettig verblijf
 • Eventueel eerder behaalde certificaten. (indien behaald in een ander centrum)
 • Indien je recht denkt te hebben op een (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld de bewijsstukken hiervoor
 • Cash geld, bankkaart (enkel Belgische Bancontact) of opleidingscheques om je betaling in orde te brengen.

Is er nog plaats?

Per opleiding kan je op de website zien of er nog plaats is. Als de opleiding van je keuze volzet is of momenteel niet plaatsvindt, kan je je gegevens achterlaten.

 

Zodra deze opleiding opnieuw georganiseerd wordt, brengen we jou op de hoogte. Je kan je ook op de wachtlijst plaatsen door te klikken op 'wachtlijst' bij de module en campus van je keuze.

Wij nemen (meestal telefonisch) contact met je op als er een plaats vrijkomt in de module van je keuze of we met een extra groep kunnen starten.


 

 

 Website door: AppGroup.be

Legal, privacy en copyright